Over mij

Daphne van Meningen

Ik ben een gepassioneerd neuromusculair triggerpointtherapeut en holistisch massagetherapeut, werkend vanuit de Amsterdamse Indische buurt. Ik heb jarenlang ervaring met het geven van massages en triggerpoint behandelingen. Diverse opleidingen en trainingen heb ik gedaan voor triggerpointtherapie en lichaamswerk. Waaronder de opleiding Massage Therapeut in België, Cranio Sacraal therapie, Dorn therapie, Triggerpoint therapie, Dry Needling en Medische basiskennis conform plato - eisen (MBK). Het is voor mij belangrijk om mij constant verder te blijven ontwikkelen als therapeut. Het up to date houden van kennis en het kennismaken met nieuwe inzichten en ontwikkelingen houden mijn passie levend.

Holistische benadering

Ik werk vanuit een holistische benadering. Binnen deze visie is de mens een eenheid van lichaam en geest. Deze eenheid kent fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele facetten die continue met elkaar in wisselwerking zijn en zich kunnen manifesteren in het lichaam. Een klacht, symptoom of ziekte wordt gezien als een door het lichaam gegeven signaal van een verstoorde harmonie. Het is van belang dat we goed luisteren naar wat ons lichaam ons te vertellen heeft. Een klacht vraagt dus niet alleen om een eventuele medische behandeling, maar ook om aandacht van jezelf. Ik streef de oorzaak van de klacht of het probleem te vinden en te elimineren. Daarna kan het helingsproces beginnen.

Bij een behandeling luister ik naar wat het lichaam 'vertelt'.
Daar ligt mijn uitgangspunt. Mijn doel is de oorzaak van de klacht aan te pakken. Een behandeling bestaat uit een combinatie van verschillende technieken uit de Oosterse en Westerse massagemethodieken. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd, waardoor steeds terugkerende klachten kunnen verminderen. Doordat de energie beter door het lichaam kan stromen, voel je je door een behandeling energieker en beter in je vel.
maak een afspraak