Atlasmassage

Atlasmassage

Atlasmassage is een (mechanische) massage van de bovenste nekspieren. De atlas is de bovenste nekwervel (C1), die het hoofd draagt. Bij vrijwel iedereen staat het hoofd in zekere mate asymmetrisch op de eerste halswervel. De oorzaak hiervan is vaak forse manipulatie bij de geboorte (zeker bij navelstreng om de hals, tang- en zuignapbevallingen) of een trauma, bijvoorbeeld door een whiplash, hersenschudding of een val op het staartbeentje.

Doordat je lichaam deze asymmetrie compenseert, ontstaat er spanning in het halsgebied, die optimaal functioneren van het lichaam belemmert. Je kunt klachten krijgen als hoofdpijn, migraine, stijve nek, rugpijn, spit, hernia, scoliose, bekkenscheefstand, pijn in het heupgewricht, meniscusproblemen, holvoeten, hamertenen, chronische vermoeidheid, ADHD/ADD, algemene pijn en chronische of vage klachten.

Atlascorrectie bouwt op zachte, uitnodigende wijze de spanning van de spieren rondom de atlas af. De stand tussen je schedel en atlas wordt genormaliseerd. Wanneer je atlaswervel zich weer in optimale positie bevindt, verbeteren je conditie, regeneratievermogen, natuurlijke weerstand, emotionele draagkracht en hormonale systeem.

Atlasmassage versnelt in combinatie met andere (manuele) behandelingen uw genezingsproces en sterkt bovendien uw immuunsysteem. De atlasmassage is afsluitend onderdeel van een Dorn behandeling, maar kan ook heel goed los ondergaan worden.