Behandelingen

Behandelingen

Bij Life Force Massage Therapie kun je terecht voor:

maak een afspraak

Voordelen van massage

Een massage heeft zoveel voordelen, een daarvan is dat het je gezondheid kan verbeteren. Gezond worden en blijven dankzij massage is zeker niet uit de lucht gegrepen. Regelmatig een massage ondergaan versterkt het immuunsysteem. Dat komt omdat het aantal lymfocyten (type witte bloedcellen) stijgt, hetgeen een verhoogde weerstand oplevert. Massage stimuleert de aanmaak van het hormoon oxytocine en de neurotransmitter serotonine. Het effect daarvan is direct meetbaar; stress vermindert of verdwijnt volledig en je bloeddruk gaat omlaag. Massage helpt de balans tussen lichaam en geest te herstellen.
✔ geeft meer energie en verbetert de flexibiliteit en mobiliteit door vermindering van spierspanning en verkrampte spieren.
✔ stimuleert een betere doorbloeding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.
✔ vermindert pijn door toename van serotonine, waardoor je mogelijk minder pijnstillers hoeft te gebruiken.
✔ versterkt het afweersysteem, omdat een snellere afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen via de lymfe- en de bloedvaten wordt gestimuleerd.
✔ verlaagt de bloeddruk en verbetert de slaap.
✔ vermindert angst, stress en spanning door het vrijkomen van weefselhormonen, zoals serotonine en oxytocine.
✔ verbetert de stofwisseling, waardoor het weefsel en de organen beter gaan functioneren.
✔ vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen, doordat er minder cortisol (stresshormoon) wordt aangemaakt en de productie van oxytocine en serotonine (gelukshormonen) wordt gestimuleerd.
✔ verbetert het lichaamsbewustzijn en je energie gaat beter stromen, waardoor je beter in je vel zit en je eerder merkt als je over je grenzen gaat.
✔ laat je er beter uitzien, omdat de conditie van je huid (je grootste orgaan) beter gaat functioneren.